Hipertensiunea arterială sau ucigaşul tăcut

Hipertensiunea arterială este o afecţiune des întâlnită în care presiunea exercitată de sânge asupra pereţilor arteriali este atât de mare încât ar putea cauza probleme de sănătate, cum sunt bolile de inimă. Presiunea ridicată a sângelui este determinată de cantitatea de sânge pe care inima o pompează şi de rezistenţa fluxului de sânge în artere. Cu cât inima pompează  mai mult sânge şi cu cât arterele tale sunt mai înguste, cu atât este presiunea sângelui mai mare.

Poţi avea o presiune mare a sângelui (hipertensiune) mulţi ani fără să prezinţi vreun simpotom. Chiar şi fără a experimenta simpotme, vasele de sânge şi inima continuă să fie afectate şi acest lucru poate fi detectat. Dacă nu este ţinută sub control, o presiune ridicată a sângelui creşte riscul ca dumneavoastră să dezvoltaţi probleme cardiace grave, incluzând atacul de cord şi accidentul vascular.

Din fericire, presiunea arterială ridicată se poate depista uşor, şi odată ce aflaţi că aveţi o astfel de afecţiune, puteţi lucra împreună cu doctorul dumnevoastră pentru a o ţine sub control.

În această seară, de la ora 19.00 vă aşteptăm pe www.lightchanneltv.ro pentru o nouă emisiune SĂNĂTATEA LA CONTROL alături de Andreea Mocan. Astăzi subiectul este HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ. Aflaţi totul despre această afecţiune des întâlnită şi aflaţi cum puteţi să minimizaţi efectele neplăcute ale acesteia.